Site icon

Twinstar Nano Ürün Değerlendirmesi ve Yosun Üzerine Etkileri

Twinstar Nano
Twinstar Nano

Bir çok hobi gibi akvaryum hobisi de, hobiciye ciddi maddi yük getiren bir hobidir. Ekipmanlar pahalı olduğu gibi, yanlış yapılan seçimler ise ikinci satın almalara ve daha ciddi mali kayıplara sebep olmaktadır.

Üretici firmalar ise ürünlerinin etkilerini reklam yoluyla abartarak maalesef ki kafamızı karıştırıp, yanlış seçimler yapmamıza sebep olmaktalar. Böylece sadece ceplerini doldurmakla kalmıyorlar, bizlerin ise tankta sağlamayı umduğumuz sağlıklı ortamı sağlamamıza yardımcı olamıyorlar ve tabiri caizse resmen paramızla rezil oluyoruz.

Aslında blog’umuzun ilk ürün değerlendirmesine bu kadar olumsuz ve üreticileri kötüleyen bir yazı ile başlamak istemezdim. Ancak twinstar nano’unun web sitesini inceledikten sonra böyle bir girişi uygun buldum.

İngilizcesi iyi olan hobiciler sitede ürünün direkt elektrikli bir yosun giderici olarak lanse edildiğini göreceklerdir. Ayrıca dünyaca ünlü bir çok akvaristin de (elbette teklif edilen para veya sponsorluk karşılığı) tavsiyesini görebiliyoruz. Elbette bu da, onlar kadar sağlıklı ve güzel tanklar kurmak hedefimizde olduğu için bizleri yeterince satın alma konusunda cesaretlendiriyor.

Ancak reklam sektöründe de belli bir deneyime sahip biri olarak söylemeliyim ki reklamlar her zaman ürünün etkisi abartılarak tasarlanır. Ürünün etkisinin abartılamayacağı tek resmi ve ciddi döküman ise ürünün patentidir. Bu yüzden alacağınız ürünün reklamından önce patentini incelemenizi ve ürünü kullanan kişilerin yorumlarını internetten incelemenizi öneririm.

Öncelikle siz makalemin devamını okumadan önce Twinstar Nano’nun ürün patentini paylaşmak istiyorum. İngilizceniz var ise de makalenin devamını okumadan önce bu ürün patentini okumanızı tavsiye ederim.

Patenti kısaca özetlemek gerekirse de, ürün aslında bir elektrikli yosun giderici değil, elektrikli bir strelizördür. Ürünün etkili olduğu patojenler ise:

Twinstar nano, bir aylık bir kullanımda tanktaki Staphylococcus Aureus patojenini %71, Aeromanas Hyrophila patojenini ise %100 oranında yok etmektedir. Bu patojenlerin azalması ise sadece yosun oluşumunu azaltmakla kalmamakta balık ve karides gibi canlıların sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

Bizim yanlışlıkla odaklandığımız yosun sorununa gelince bu patojenler tüm yosun çeşitleri üzerinde etkili değildir. Dolayısı ile ürünün web sitesinde de inceleyip bulabileceğiniz gibi:

Etkili Olduğu Yosun Çeşitleri

Etkisiz Olduğu Yosun Çeşitleri

Bu sebeple; ürünü etkisiz olduğu yosun cinslerini gidermek amacıyla kullanıp ürünü kötüleyen ve hiç bir işe yaramadığını söyleyen kullanıcı yorumlarını forumlarda görmeniz muhtemeldir.

Ayrıca bahsettiğimiz gibi ürün direkt değil dolaylı olarak yosunlar üzerine etkilidir. Bildiğimiz gibi yosunlar sporlar ile üremektedir. Eğer tankınızda yosun sporlarının üremesi için yeterli koşullar varsa, filtrenizde yosun sporları birikmişse ve sürekli ürüyorlarsa, fazla yemleme yapıyorsanız, ışıklandırmanız ve/veya fotoperyodunuz yanlışsa, filtrasyonunuz tankınıza uygun değilse, fazla gübreleme yapıyorsanız, suyunuz henüz oturmamışsa ve nitrit/nitrat patlamaları yaşıyorsanız; muhtemelen bu ürünün yok edebileceğinden fazla tankınızda yosun oluşuyordur ve twinstar nano sizin için hiçbir işe yaramıyor ve tam bir para tuzağıdır diyebiliriz.

Ürünü kullanıp değerlendirmeden bir ürün değerlendirme makalesi yazmak aslında doğru değil. Ben de henüz bu ürünü kullanmadım. Ancak forumlarda gördüğüm kadarıyla bu pahalı ürünü alan veya alacak olan bir çok kişi bu ürün hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan sadece gözlemlerine ve söylemlere dayanarak değerlendirmelerde bulunuyordu. Ben de zamanında twinstar nano hakkında yaptığım araştırmaları ve ürün sitesinden artık paylaşılmayan ürün patentini siz hobiciler ile paylaşmak istedim. Umarım faydalı olabilmişimdir. Makalenin altına ürün ile ilgili deneyim ve fikirlerinizi yorum olarak paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Exit mobile version